Számkóddal ellátott széfet lopott el a külföldi étteremből a borsodi páros

Megosztás

Nagyjából 33 millió forintnak megfelelő euró volt a széfben. Letartóztatták a két gyanúsítottat.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint 2023. december 8-án dolog elleni erőszak alkalmazásával bementek egy holland étterembe, ahonnan egy számkóddal ellátott széffel távoztak a benne lévő 88.000 Euro – mintegy 33 millió forint – készpénzzel együtt.

Az egyik gyanúsítottat a holland, míg a másikat a magyar hatóságok azonosították. A két borsodi férfi cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megállapítására, mely 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak esetében a szökés, elrejtőzés veszélye reális, figyelemmel a bűncselekmény magas büntetési tételére, valamint arra, hogy állandó lakóhellyel ugyan rendelkeznek, de külföldön történő alkalmi munkavállalásaik miatt az eljárás lefolytatását akadályozhatnák vagy megnehezíthetnék. Egyikük esetében e felvetést erősíti az a tény is, hogy elfogatóparancs kibocsátását követően került elfogásra.

Megalapozottan feltehető az is, hogy a két férfi szabadlábon hagyásuk esetén veszélyeztetnék a bizonyítást tárgyi bizonyítási eszközök eltüntetésével. Az egyik terhelt tekintetében a bűnismétlés veszélye sem zárható ki, hiszen alaposan feltehető, hogy vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséből tartja fenn magát.

A bíróság mindezek alapján egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A végzések nem véglegesek – olvasható a Törvényszék közleményében.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek